Ondergrond:
Goede hechting wordt het beste verkregen op schone, vetvrije, stofvrije, droge, gladde, harde ondergronden (bijv. glas, tegels en hout dat glad is). Hoe gladder de ondergrond, hoe beter het resultaat. Plak de stickers niet op pas geverfde ondergronden.

Muren met structuur of muren die geverfd zijn met kalkhoudende verf zijn niet geschikt.

Voor een optimale hechting van het vinyl op de ondergrond, dienen beide een temperatuur te hebben van meer dan 8 C°. 
De gebruiker van deze stickers is zelf verantwoordelijk om te bepalen of de te beplakken ondergrond geschikt is.

Sticker:
Het stickervel bestaat uit 3 lagen:

Het rugpapier waar de sticker opzit, de sticker zelf, en de transparante applicatiefolie.

Als er meerdere stickers op 1 vel zitten kunt u deze voor het plakken los van elkaar knippen.

Een rakel is een klein stuk plastic waarmee u de lucht onder de sticker kunt weg wrijven, heeft u deze niet dan kunt u dit ook met een stukje plastic doen zoals bijv. een creditcard-achtig pasje.

Leg het stickervel omgekeerd op een glad oppervlak en wrijf stevig over het rugpapier daar waar de sticker zit (zo blijft de sticker beter aan de applicatiefolie zitten). Verwijder voorzichtig het rugpapier door deze zo vlak mogelijk (niet groter dan een hoek van 30 graden) van de sticker af te halen (u houdt de sticker en de applicatiefolie over).

U kunt de sticker nu opplakken. Plaats 1 hoek van het transparante vel voorzichtig op de juiste plaats en wrijf vanuit die hoek langzaam de sticker op uw ondergrond. Wrijf vervolgens stevig over de sticker (met u hand of met de rakel) zodat alle lucht onder de sticker vandaan komt.

Vervolgens kan de applicatiefolie verwijderd worden. Sla een hoekje van de applicatiefolie helemaal terug en hou deze zo vlak mogelijk en trek hem dan voorzichtig weg. Probeer eerst een stukje om te kijken of de sticker zelf niet meekomt met de applicatiefolie. Blijf voortdurend opletten of de sticker niet meekomt met de applicatiefolie en op de ondergrond blijft zitten. Soms is het nodig om de sticker met een vinger een klein beetje tegen te houden.

Wrijf de sticker nog even na.

Schoonhouden:
U kunt de sticker met een vochtig doekje schoonmaken, wees voorzichtig bij de kleine puntjes van de sticker, hierna kunt u de sticker weer voorzichtig afdrogen met bijvoorbeeld een theedoek.

 

Veel plezier met uw stickers! Liefs, Sonja